19. SVETOVNO KENDO PRVENSTVO – ITALIJA (Milano), JULIJ 2024

Slovenska kendo reprezentanca se je letos udeležila 19. Svetovnega kendo prvenstva, ki je potekalo od 4.-7. julija v Milanu (Italija).

Reprezentanco so zastopali izključno člani našega kluba.

V individualni ženski kategoriji so nastopile sledeče članice: Jerca Rogelj, Roza Jaki, in Tanja Greif. Jerca Rogelj se je uvrstila v 2. izločitveni krog, nato pa morala priznati premoč favorizirani Korejki. S to uvrstitvijo je Jerca dosegla dosedaj najboljšo uvrstitev slovenske reprezentance na svetovnih prvenstvih. Rozi in Tanji se žal ni uspeli prebiti iz bazena.

Domen Ložar, Tadej Andoljšek, Jure Kovačič  in Yisi Liu so nastopili v moški individualni kategoriji. Po borbah v bazenih niso napredovali v izločitveni krog.

Prvič je Slovenija letos na svetovnem prvenstvu nastopila tudi v ekipni kategoriji. Slovensko moško ekipo so sestavljali Domen Ložar, Ernest Ivnik, Tadej Andoljšek, Jure Kovačič  in Yisi Liu. V bazenu so se pomerili z ekipo Poljske in Irske. Naša ekipa je najprej izgubila proti zelo močni ekipi Poljakov, nato pa se pomerila z Irsko, kjer so bile borbe dosti bolj izenačene,  vendar pa so na koncu naši reprezentanti vendarle morali priznati premoč Ircem.

Našim reprezentantom čestitamo in izražamo zahvalo, da so našo Zvezo in Slovenijo predstavljali na najpomembnejšem kendo dogodku!