REPREZENTANCA

 31. EVROPSKO KENDO PRVENSTVO – NEMČIJA, MAJ 2022

Slovenijo je na letošnjem evropskem kendo prvenstvu v Frankfurtu zastopalo 11 tekmovalcev. Prvič je slovenska reprezentanca nastopila  s polnimi ekipami  (5 tekmovalcev) tako v ekipni moški kot ženski kategoriji. Večina letošnje reprezentance je bila sestavljena iz naših članov:

  • ženske: Jerca Rogelj, Katarina Gerl, Martina Greif, Roza Jaki, Tanja Greif , Polona Košir (KJM)
  • moški: Domen Ložar,  Ernest Ivnik, Tadej Andoljšek, Klemen Kobau, Eli Allouche

Vodja reprezentance je bil Eli Allouche, Polona Košir in Tanja Greif pa sta prevzeli vlogo mendežrk. Člani so natopali v posamičnih in ekipnih kategorijah. V posamičnih kategorijah se je Roza Jaki uvrstila v eliminacijski krog, v ekipnem delu pa sta se v eliminacijski krog uvrstile obe ekipi – ženska ekipa je prišla kot prva iz bazena ter se s tem uvrstila direktno v 1/8 finala, moška pa kot druga.

29. EVROPSKO KENDO PRVENSTVO – SRBIJA, MAJ 2019

Slovenijo je na letošnjem evropskem kendo prvenstvu v Beogradu zastopalo pet tekmovalcev Kendo zveze Slovenije. Večina letošnje reprezentance je bila sestavljena iz naših članov.  V individualni in ekipni ženski kategoriji sta nastopili naši članici Tanja Greif in Roza Jaki ter Polona Košir iz mariborskega kluba KJM. Naš član Domen Ložar je prvič nastopil v moški individualni kategoriji, prvič v zgodovini KZS pa smo imeli predstavnika tudi v junior kategoriji, in sicer našega člana Blaža Tičarja. Tanja Greif je premagala nasprotnici v bazenu  in se uvrstila v prvi eliminacijski krog ter nato izgubila proti reprezentantki Francije. Ostali  naši reprezentanti in reprezentantke so borbe zaključili v začetnih bazenih. Vodji slovenske delegacije Petru Topiću in ekipnemu menadžerju Eli Allouchu gre zahvala za  odlično organizacijo slovenske ekipe. Naslednje evropsko prvenstvo bo leta 2020 na Norveškem. Čestitke celotni reprezentanci!

17. SVETOVNO KENDO PRVENSTVO – KOREJA, SEPTEMBER 2018

Slovenijo so na letošnjem svetovnem kendo prvenstvu v Koreji zastopale štiri reprezentantke, med njimi dve naši članici: Roza Jaki in Tanja Greif ter Pia Nedeljko (KJM) in Polona Košir (KJM). Dekleta so nastopile v individualni kategoriji. Tanja Greif se je uvrstila v prvi eliminacijski krog in nato izgubila proti reprezentantki Rusije, ostala dekleta pa žal niso uspela napredovati iz round robin sistema.  Tako kot prejšnja leta so Japonci močno prevladovali in zmagali v ekipni in individualni kategoriji. Sledili so jim Korejci, nato pa ostale države. Letošnje svetovno prvenstvo je bilo po udeležbi največje do sedaj. Na njem je sodelovalo kar 56 držav iz celega sveta. Rezultate prvenstva si lahko ogledate na: http://17wkc.kr/index.html.

Našim reprezentantkam iskreno čestitamo in izražamo zahvalo, da so naš klub, našo zvezo in Slovenijo tako dobro predstavljale na najpomembnejšem kendo dogodku!

 

28. EVROPSKO KENDO PRVENSTVO – MADŽARSKA, MAJ 2017

Med 12.5 in 14.5. je v Budimpešti potekalo 28. Evropsko prvenstvo v kendu, katerega sta se udeležili članici našega kluba Tanja Greif in Roza Jaki, ter članica Mariborskega KJM Polona Košir.
Reprezentantke so nastopile v ekipni in individualni kategoriji.

V ekipnih borbah naši ekipi ni uspelo napredovati iz bazena, kjer so se borile proti kasnejšim evropskim prvakinjam iz Francije in hrvaški ekipi.

V individualni kategoriji je Roza Jaki napredovala iz bazena in prišla do osmine finala.

Čestitke vsem reprezentantkam!

27. EVROPSKO KENDO PRVENSTVO – SKOPJE (MAKEDONIJA), APRIL 2016

Letošnje Evropsko kendo prvenstvo v kendu se je odvijalo med 1. in 4. aprilom v Skopju (Makedonija). Slovenija se je prvenstva udeležila z okrnjeno slovensko reprezentanco, saj je tako pri moški kot pri ženski ekipi manjkal en tekmovalec, kar za tak nivo tekmovanja pomeni precej težko izhodiščno pozicijo. Slovensko reprezentanco so sestavljali:

Vodja ekipe: Eli Allouche (Shubukan)

Tekmovalci:

Moški:

– Aleš Tranpa (KJM)

– Iztok Komovec (KJM)

– Aljoša Šrot (Iss-hougai)

– Janko Gobec (Shubukan)

Ženske:

– Roza Jaki (Shubukan)

– Polona Košir (KJM)

– Martina Greif (Shubukan)

– Tanja Greif (Shubukan)

Naši reprezentanti so se dobro borili, še posebej punce, ki so v ekipnem delu prišle iz bazena, nato pa za malo izgubile proti Švicarskam. V individualni kategoriji so vse tri naše članice (Martina, Roza, Tanja) napredovale iz bazena, Roza in Tanja pa so zmagale še vsaka eno borbo v eliminacijskem sistemu. V ekipni kategoriji je Martina Greif osvojila nagrado za borbeni duh, kar je pomembno priznanje in velik uspeh tako za žensko ekipo kot tudi za KZS in slovenski kendo nasploh.

16. SVETOVNO KENDO PRVENSTVO – TOKYO, MAJ 2015

Od 29.-31. maja 2015 se je v Tokyu na Japonskem odvijalo 16. svetovno prvenstvo v kendu. Slovensko ekipo so sestavljali: Eli Allouche (Shubukan), ki se je prvenstva udeležil kot menadžer ekipe, ter Tanja Greif (Shubukan) in Polona Košir(KJM), ki sta tekmovali v inidividualni ženski kategoriji. Več o tekmovanju si lahko preberete v članku na naši spletni strani:

http://www.shubukan.si/2015/06/

Podrobnejše rezulate pa si lahko ogledate na: http://16wkc.jp/results

26. EVROPSKO KENDO PRVENSTVO – CLERMONT- FERRAND (FRANCIJA), APRIL 2014

Od 13.-14. aprila je v Clermont Ferrand-u, v Franciji, potekalo 26. evropsko kendo prvenstvo. Slovensko reprezentanco sta zastopali naši članici Martina in Tanja Greif, ki sta nastopili v ženski individualni kategoriji.

23. EVROPSKO KENDO PRVENSTVO – DEBRECEN ( MADŽARSKA), 2010

Reprezentanca Slovenije se je udeležila 23. evropskega kendo prvenstva v Debrecenu na Madžarskem. Celotna ekipa je bila sestavljena iz članov našega kluba:

– Ženska ekipa: A.Flajs, M.Djorič, T.Greif

– Moška ekipa: P.Topić, M.Pintar, G.Plevnik, J.Tarman, C.Oberstar, G.Potocnik-Černe

– Ženske posamično: A.Flajs, M.Djoric, T.Greif

– Moški posamično: M.Pintar, G.Plevnik, J.Tarman, C.Oberstar, G.Potocnik-Černe

Tanja Greif je v ekipni kategoriji osvojila nagrado za borbeni duh, kar je prvo priznanje iz evropskih tekmovanj za KZS.