O KLUBU

KENDO IN IAIDO KLUB SHUBUKAN

Športni klub Shubukan je bil ustanovljen leta 2009 z namenom, da bi gojil japonski borilni veščini kendo in iaido. K obema pristopamo iz športnega, rekreacijskega in duhovnega vidika, saj sta to praksi, kjer fizična moč ne igra ključne vloge, poleg tega pa je ob telesni pripravljenosti pomembna tudi mentalna ‘kondicija’.

Ime »Shubukan«, ki pomeni: SHU – srčna želja po osvojitvi oz. učenju; BU -budo; KAN – dojo oz. prostor treniranja, nam je podaril naš sensei, učitelj, Nobuo Hirakawa (Kyoshi 8. DAN kendo, 7. DAN iaido).

Klub deluje v ljubljanski regiji, vodijo pa ga izkušeni trenerji, ki trenersko znanje redno obnavljajo in dopolnjujejo na izobraževanjih v okviru Ministrstva za šolstvo in šport ter na specializiranih, domačih in tujih seminarjih. Shubukan vzdržuje redne stike s kendo in iaido klubi širom Evrope.

Člani Shubukana prihajajo iz različnih predelov Slovenije ter tudi iz ostalih držav. Redno se udeležujejo seminarjev doma in v tujini, dejavni pa so tudi v Kendo zvezi Slovenije, kjer opravljajo več odgovornih nalog. Klub ima kar nekaj aktivnih tekmovalcev, ki dosegajo odlične rezultate na mednarodnem nivoju in nastopajo v slovenski kendo reprezentanci.