REPREZENTANCA

28. EVROPSKO KENDO PRVENSTVO – MADŽARSKA, MAJ 2017

Med 12.5 in 14.5. je v Budimpešti potekalo 28. Evropsko prvenstvo v kendu, katerega sta se udeležili članici našega kluba Tanja Greif in Roza Jaki, ter članica Mariborskega KJM Polona Košir.
Reprezentantke so nastopile v ekipni in individualni kategoriji.

V ekipnih borbah naši ekipi ni uspelo napredovati iz bazena, kjer so se borile proti kasnejšim evropskim prvakinjam iz Francije in hrvaški ekipi.

V individualni kategoriji je Roza Jaki napredovala iz bazena in prišla do osmine finala.

Čestitke vsem reprezentantkam!

27. EVROPSKO KENDO PRVENSTVO – SKOPJE (MAKEDONIJA), APRIL 2016

Letošnje Evropsko kendo prvenstvo v kendu se je odvijalo med 1. in 4. aprilom v Skopju (Makedonija). Slovenija se je prvenstva udeležila z okrnjeno slovensko reprezentanco, saj je tako pri moški kot pri ženski ekipi manjkal en tekmovalec, kar za tak nivo tekmovanja pomeni precej težko izhodiščno pozicijo. Slovensko reprezentanco so sestavljali:

Vodja ekipe: Eli Allouche (Shubukan)

Tekmovalci:

Moški:

– Aleš Tranpa (KJM)

– Iztok Komovec (KJM)

– Aljoša Šrot (Iss-hougai)

– Janko Gobec (Shubukan)

Ženske:

– Roza Jaki (Shubukan)

– Polona Košir (KJM)

– Martina Greif (Shubukan)

– Tanja Greif (Shubukan)

Naši reprezentanti so se dobro borili, še posebej punce, ki so v ekipnem delu prišle iz bazena, nato pa za malo izgubile proti Švicarskam. V individualni kategoriji so vse tri naše članice (Martina, Roza, Tanja) napredovale iz bazena, Roza in Tanja pa so zmagale še vsaka eno borbo v eliminacijskem sistemu. V ekipni kategoriji je Martina Greif osvojila nagrado za borbeni duh, kar je pomembno priznanje in velik uspeh tako za žensko ekipo kot tudi za KZS in slovenski kendo nasploh.

16. SVETOVNO KENDO PRVENSTVO – TOKYO, MAJ 2015

Od 29.-31. maja 2015 se je v Tokyu na Japonskem odvijalo 16. svetovno prvenstvo v kendu. Slovensko ekipo so sestavljali: Eli Allouche (Shubukan), ki se je prvenstva udeležil kot menadžer ekipe, ter Tanja Greif (Shubukan) in Polona Košir(KJM), ki sta tekmovali v inidividualni ženski kategoriji. Več o tekmovanju si lahko preberete v članku na naši spletni strani:

http://www.shubukan.si/2015/06/

Podrobnejše rezulate pa si lahko ogledate na: http://16wkc.jp/results

26. EVROPSKO KENDO PRVENSTVO – CLERMONT- FERRAND (FRANCIJA), APRIL 2014

Od 13.-14. aprila je v Clermont Ferrand-u, v Franciji, potekalo 26. evropsko kendo prvenstvo. Slovensko reprezentanco sta zastopali naši članici Martina in Tanja Greif, ki sta nastopili v ženski individualni kategoriji.

23. EVROPSKO KENDO PRVENSTVO – DEBRECEN ( MADŽARSKA), 2010

Reprezentanca Slovenije se je udeležila 23. evropskega kendo prvenstva v Debrecenu na Madžarskem. Celotna ekipa je bila sestavljena iz članov našega kluba:

– Ženska ekipa: A.Flajs, M.Djorič, T.Greif

– Moška ekipa: P.Topić, M.Pintar, G.Plevnik, J.Tarman, C.Oberstar, G.Potocnik-Černe

– Ženske posamično: A.Flajs, M.Djoric, T.Greif

– Moški posamično: M.Pintar, G.Plevnik, J.Tarman, C.Oberstar, G.Potocnik-Černe

Tanja Greif je v ekipni kategoriji osvojila nagrado za borbeni duh, kar je prvo priznanje iz evropskih tekmovanj za KZS.